Keskustelu tiettyyn merkkiin tai malliin liittyvistä mopoasioista.

Alueen säännöt

Tälle pääalueelle kirjoitetaan ne merkkikohtaiset asiat, jotka käsittelevät sellaisia merkkejä joille ei ole omaa ala-aluetta.

Mikäli pyörällesi on listassa ala-alue, käytä sitä tämän sivun sijaan

Lue tämä ensin! Uusi merkkikohtainen mopokeskustelu

20.10.2010 22:30

Koska yleinen mopokeskustelu koostui valtavan suuriksi paisuvista, vaikeasti luettavista ja foorumia kuormittavista viestiketjuista, haettiin uudenlaista tapaa luokitella keskustelua. Viimeisen kipinän antoi tekniset ongelmat, joiden myötä menetettiin joitakin viestiketjuja yleisestä mopokeskustelusta.

Tämä alue ei välttämättä ole vielä lopullisessa muodossaan, vaan käyttäjiltä toivotaan edelleen palautetta ja ehdotuksia alueen tulevaisuutta koskien. Muutos tehtiin nopeasti, koska vanhan yleisen keskustelun ongelmien vuoksi juuri nyt oli helppo aloittaa "puhtaalta pöydältä".

Ohjeistusta ja toimintatapoja kehitetään vielä moderaattoreiden kanssa, ja luultavasti otetaan myös lisää moderaattoreita.

Suurena suuntaviivana aluksi kerrottakoon edes sen verran, että enää kaikkea ei tarvitse ahtaa yhteen viestiketjuun, vaikka myöskään jokaiselle pikkuseikalle ei edelleenkään tarvita omaa topicia. Nyt alueita on kuitenkin moninkertainen määrä, joten tilaa useammalle viestiketjulle pitäisi olla.

20.10.2010 22:50

Mitenkäs nyt, siirretäänkö vanhoja viestiketjuja tuonne uusille puolille, vai tehdäänkö vaan kylmästi täysin uudet ketjut?
Olisiko tarvetta vaikka alkuun tyyliin pikkukysymykset-ketjulle?
Tykkään kuitenkin tästä, propsit sinne. Yksi mikä itseänikin ärsytti aikoinaan hiukan, oli se että aina sai metsästellä oikeaa topikkia, nyt ainakin tietää tarkemmin missä puhutaan Derbeistä

20.10.2010 22:55

Ne mitkä on yleisessä (lukitetussa) keskustelussa, saa mun mielestä jäädä sinne. Aloitetaan siis uudella alueella puhtaalta pöydältä, uusilla viestiketjuilla.

Tekniikkapuolen kanssa on vielä vähän mietittävää, sieltä voisi siirrellä 100% mallikohtaiset jutut mallikohtaiseen ja jättää tekniikkaan vain yleistekniikka tai useita merkkejä koskeva tekniikka. Siinä vaiheessa toisaalta voisi yhdistää mopojen ja skootterien tekniikan...

20.10.2010 23:35

Eikös S1 ole suomimopo? Solifer-Suzuki se tarkalta nimeltään on, soliferin tehtaalla väännetty.
Näin kun alkaa hahmottamaan tulevan foorumirakenteen, eritäin hyvään suuntaan menossa. :) Selkeämpi, paljonkin!

20.10.2010 23:40

Njoo onhan se. Mutta sitten taas toisaalta Suzukin tekniikalla, jolloin saisi nätisti kaikki pv/s1 keskustelut samaan nippuun, niitä kun taitaa olla aika paljon. Hmm... ehkä pitäisi kuitenkin heittää takaisin suomimopoihin ja poistaa Suzuki-alue?

EDIT: Säätöö säätöö, nyt ne on takas suomimopoissa. :D

20.10.2010 23:46

Jos kaikkea PV/S1 keskustelua ei pusketa yhteen triidiin, silloin voisi olla ihan näppärä tuo Suzuki-kategoria. Jos taas yritetään keskittää samaan triidiin (tai oikeastaan ei tehdä joka vialle omaa triidiä), jää Suzuki-alue hyvin tyhjäksi. Tosin jos skootteripuolen mallikohtaiset ajattelit tähän yhdistää, tulisi suzuki-alueellekkin täytöstä.

Loppupeleissä Suzukilta ei mopoja kovin paljoa ole, mutta ainoastaan muutaman niistä voisi luokitella suomimopoksi. (PV, S, S1). Periaatteessa nämä mahtuisivat suomimopot-kategoriaan ja loput (mitä niitä nyt onkaan, jotain skoottereita pääasiassa) muihin merkkikohtaisiin.

20.10.2010 23:54

Joo, olkoot nyt suomimopoissa. Se ei silti tarkoita että kaikki pv:tä käsittelevä tarvitsee saada yhteen topiciin, vaan koska kyseessä on näin suosittu malli, voi sille olla muutamakin keskeinen topic tarpeen niin vaatiessa.

21.10.2010 8:08

Voitko viellä laittaa muut mopot? koska itselläni on tuo Gasgasi :s

21.10.2010 10:28

siis mihin tuola nyt tulis esim cpi? kuuluuko se sitte sinne muut merkit joka tulee myöhemmin?

21.10.2010 10:35

Kääntä kirjoitti:siis mihin tuola nyt tulis esim cpi? kuuluuko se sitte sinne muut merkit joka tulee myöhemmin?

"Muut merkit" on tämä pääalue, missä tämäkin viestiketju on.

CPI taitaa olla kuitenkin kiinalainen?

21.10.2010 10:39

Lukitsit tuon "VANHA yleinen mopokeskustelu"-alueen, mutta kuuluisiko sen sisällä olevien viestiketjujen olla lukittuina?

21.10.2010 10:41

kossusukka kirjoitti:Lukitsit tuon "VANHA yleinen mopokeskustelu"-alueen, mutta kuuluisiko sen sisällä olevien viestiketjujen olla lukittuina?

Kyllä, ajattelin että näin saataisi aloitettua hyvin puhtaalta pöydältä. Jos vaan siirretään vanhat ketjut uudelle alueelle, ei saada aikaan mitään todellista muutosta.

Niissä ei siis ole lukon kuvaa, mutta niihin ei myöskään voi vastata.

21.10.2010 10:49

Sitä tässä ihmettelinkin, kun kyllä niihin pystyy vastaamaan? Ainakin vastauskenttä aukeaa.

21.10.2010 11:00

kossusukka kirjoitti:Sitä tässä ihmettelinkin, kun kyllä niihin pystyy vastaamaan? Ainakin vastauskenttä aukeaa.

Voi johtua siitä kun olet nyt moderaattori, saat vastattua myös lukittuun topiciin. ;)

Ei noihin ainakaan näytä kukaan vastanneen, joten siitä kuvittelisin että lukossa ovat.

21.10.2010 11:34

Sami kirjoitti:
Kääntä kirjoitti:siis mihin tuola nyt tulis esim cpi? kuuluuko se sitte sinne muut merkit joka tulee myöhemmin?

"Muut merkit" on tämä pääalue, missä tämäkin viestiketju on.

CPI taitaa olla kuitenkin kiinalainen?

taiwanisahan ne on tehty. samaa kuraa ne taitaa olla :)