Mallikohtaista yleiskeskustelua kevytmoottoripyöriin liittyen, ei tekniikkakeskustelua!

Alueen säännöt

Ei tekniikkaan liittyvää keskustelua tälle alueelle!

Tekniikalle on oma alueensa.

Moottorivika Yamaha wr 125 r:ssä

21.6.2023 12:00

Ensimmäinen viesti täällä, joten en ole varma, onko tämä oikea paikka kysyä, mutta arvelin, että monet ihmiset saattavat tietää, mitä täällä tapahtuu.

Joten sain wr 125r:n ja se toimi hienosti muutaman viikon, 20k/km ajettu ennen kuin ostin sen ja moottori kävi ja käynnistyi täydellisesti ilman sytytyskatkoja tai mitään. Toisena yönä risteilin maksimikaasulla ja moottori pysähtyi. Se ei hajonnut tai mikään vain lakkasi ampumasta. Ei syty takaisin, mutta kääntyy.

Siinä on hyvä kipinä, koska ostin uuden tulpan, kaikki sulakkeet kunnossa, akku hyvä, pakokaasu haisee bensalle ja bensapumppu käy.

Se työntää ilmaa ulos kuin mestari, kun käännän sen ympäri ja se kääntyy hienosti.

Joten koska siinä on puristus (ei mitattu), kipinä ja kaasu, en voi selvittää, mikä siinä on vialla.

Siitä ei myöskään kuulu mitään outoa ääntä, kun käännän sen ympäri.

Mitään ideoita?

Re: Moottorivika Yamaha wr 125 r:ssä

10.7.2023 20:01

Onko riittävästi öljyä moottorissa?

Minarelli (YZF-R125 ja WR) on monilla kosahtanut juurikin reipasta vauhtia ajaessa. Moottorilla on ikävä taipumus kehittää äkisti kiihtyvä öljyjano mitä kuski/omistaja ei tajua tarkistaa riittävän tiheään, ja öljyn loputtua moottori leikkaa kiinni. Yleensä sylinteri saa aika pahasti korvilleen (siis uusi pytty) ja koneen leikatessa äkisti kiertokangen laakerit ottaa kipeää, eli on purettava moottori jotta pääset vaihtamaan uuden. Toivottavasti kyseessä ei ole tämä Minarelli-tyyppivika. Vasta Yzän RE39-sukupolvessa (VVA-venttiilisäätö) moottorin rakenteelliset viat on korjattu kunnolla, ja asialla luultavasti Yamahan inssit eikä Minarellin "moottorin suunnittelijat". Ajomäärä 20.000km on kyllä yllättävän vähän, YZF-R125:t kärsi tuon rikon yleensä vasta lähemmäs 30.000km, ja hyvin pidetyt kesti vielä kauemmin.

Toivottavasti vika on jokin muu. Pistää kyllä miettimään tiesikö myyjä moottorin sairastavan, eli olisiko kaupan purku tai vahingonkorvaus tavoiteltavissa?